Winnica do sprzedania!
Oferta
- „DYMNE” – czerwone wytrawne, rocznik 2016. Wino jednoszczepowe (Marechal Foch). Cena – 50 zł
- „CHOCIM 1673” – pomarańczowe półwytrawne, rocznik 2022 (GM+BM). Wino jednoszczepowe, macerowane w skórkach (Muskat Odeski). Cukier resztkowy – 7,2 g/l, kwasowość ogólna – 6,2 g/l. Cena – 100 zł
- „WIEDEŃ 1683″ – czerwone wytrawne, rocznik 2022 (BD). Wino dwuszczepowe (Leon Millot, Marechal Foch). Kwasowość ogólna – 6,1 g/l. Cena – 50 zł
- „BLASK BURSZTYNU” – półsłodkie, rocznik 2020 (BD). SKład: Leon Millot, Marechal Foch, Seyval Blanc. Cukier resztkowy – 14 g/l, kwasowość ogólna – 8 g/l. Cena – 50 zł
Medale zdobyte na konkursach winiarskich: GM – złoty, SM – srebrny, BM – brązowy
Wino dojrzewało w dębowej beczce – BD
Podział win: Wytrawne – zawartość cukru resztkowego 0-4 g/l, lub maksymalnie 9 g/l, jeśli różnica pomiędzy cukrem resztkowym, a całkowitą zawartością kwasu w przeliczeniu na kwas winowy wynosi 2 g lub mniej. Półwytrawne 4,1-12 g/l, lub 18 g/l jeśli różnica pomiędzy cukrem resztkowym, a całkowitą zawartością kwasu w przeliczeniu na kwas winowy wynosi 10 g lub mniej. Półsłodkie 12,1-45 g/l. Słodkie 45,1-85 g/l. Likierowe powyżej 85 g/l.










